Certificeringer

Vegan

De produkter der bærer Vegan Society logoet, er veganske. Det vil sige, at produkterne ikke indeholder animalske bestanddele, og at der ikke er anvendt dyr i produktions- og udviklingsprocessen.

Allergy Certified (Asthma Allergy Nordic)

Allergy Certified er en international certificeringsorganisation men grundlagt i Danmark. For at et produkt kan få denne mærkning, har en toksikolog fra Allergy Certified gennemgået hver eneste ingrediens i produktet nøje og foretaget en risikovurdering. Derfor er denne mærkning din garanti for, at du vælger et produkt med minimal risiko for allergi.

Dermatologist testet

Dermatologiske testede produkter opnår denne certificering ved, at have været igennem en række test, som sikrer at produkterne ikke forårsager hudirritationer eller andre reaktioner. Testen foregår på mennesker, og er derfor ikke ”bare” en teknisk test. Resultatet af testen skal være offentlig tilgængelig for forbrugeren – eks. på en hjemmeside.

Ecocert Cosmos

Denne certificering udbydes af flere forskellige europæiske certificeringsvirksomheder. House of Cosmetics samarbejder med det franske ECOCERT når produkter skal certificeres økologiske og/eller naturlige.
Certificeringskravene er forskellige ifht. om det er rinse-off eller leave-in produkter, og stiller krav til det økologiske indhold samt det naturlige indhold i produktet. Samtidig vurderes både råvarer og emballager ifht. miljøbelastning. Mærket er derfor både et økologi/naturlighed og miljø mærke.

Asthma Allergy Nordic

Asthma Allergy Nordic (også kendt som Astma-Allergi Danmark og Den blå krans) sikrer dig, at produktet passer godt på din hud. Indholdet i produktet tjekkes igennem af en uddannet toksikolog, og derfor sikres det, at produktet er blevet vurderet grundigt, og altid er uden parfume og andre ingredienser, som er kendt for at have en særlig allergirisiko.

Svanemærket

Når et produkt bærer Svanemærket, kan du være sikker på, at det er produceret med en så lav miljøbelastning som mulig. Det vil sige, at det er et miljøcertificeret produkt, der er fremstillet så det belaster jordens ressourcer, vores miljø og din hud mindst muligt. For at opnå denne mærkning skal det relevante produkt – herunder både indhold og emballage – opfylde fastsatte kriterier i forbindelse med fremstilling, brug og affaldshåndtering.